RasPi, Kodi a DVB-T/T2 – TV HAT

S postupným vypínáním DVB-T, které se plánuje v průběhu roku 2019 a skončit do roku 2021, nastává otázka co s tunerama, které tento nový systém nepodporují. DVB-T2 se v Česku bude šířit s kompresí HEVC a s kodekem H.265.

Cestou dalšího zařízení v podobě set-top boxu, dalšího ovladače a žrouta energie bych nerad chodil, proto jdeme cestou rozšíření stávajících RasPi o nové moduly – TV HAT.

Tento modul je k dostání zde: https://rpishop.cz/phat-uhat/1095-raspberry-pi-tv-uhat.html za velmi slušnou cenu do 600,-Kč (nejlevnější set-top boxy jsou za velmi podobnou cenu). TV HAT je kompatibilní se všemi modely Raspberry Pi (tedy s výjimkou 1B). Zrovna si můžeme pořídit i krabičku, která má přípravu pro anténní konektor: https://rpishop.cz/raspberry-pi-3b/1116-zonepi-krabicka-pro-raspberry-pi-3b-a-tv-hat-galaxy.html.

Vlastní instalace modulu je bezproblémová, v setu je obsazeno vše potřebné, přes dodaný 40-kolíkový nástavec a distanční podložky se modul spojí s RasPi.

TV HAT
TV HAT v krabičce

Po zapojeni TV kabelu a spuštění RasPi s Kodi se můžeme pustit do nastavování vlastního programu, který se stará o ladění, EPG, … a tím je TVHeadend.

Přímý odkaz na tento článek: https://www.elvisek.cz/2019/11/raspi-kodi-a-dvb-t2-tvhat/

Napsat komentář

Váš email nebude zvežejněn.